Implantologie

Implanturi dentare

Printre numeroasele servicii pe care le pune la dispozitia pacientilor sai, se numara si cel de implantologie dentara care consta in inserarea in osul maxilar sau mandibular a unor pilastrii care odata osteointegrati vor putea suporta un dinte artificial apt sa execute functiile unui dinte natural. Implantologia are ca obiectiv implantul dentar care serveste drept suport stabil pentru dintii artificiali.
Aici ne referim la protezele si puntile dentare montate pe aceste implanturi care nu vor aluneca si nu vor migra , lucru extrem de important pentru vorbit si mancat. Clinica dentara Corina Dent recomanda pacientilor sai doua tipuri de implant:

  • implant intraosos- inserat pe cale chirurgicala direct în osul maxilar. Dupa ce tesutului gingival din jurul acestuia s-a vindecat, se cere o noua interventie chirurgicala pentru a ancora un stâlp de implantul original. În final, de stâlp se prinde un dinte/dinti artificiali, sau mai multi dinti grupati ca punte sau proteza dentara.
  • implantul subperiostal - este alcatuit dintr-un cadru metalic inserat în osul maxilar imediat sub tesutul gingival.

Pe masura ce se vindeca gingia, cadrul metalic se fixeaza în os. Stâlpii prinsi de acest cadru ies prin gingii.
Asemanator implantului intraosos, dintii artificiali se monteaza pe acesti stâlpi. Implantul dentar dureaza pana la 18-20 de ani in functie de respectarea igienei orale si de locul implantului.
Clinica stomatologica Corina dent pune acest serviciu la dispozitia oricarui pacient care in prealabil si-a realizat un set de analize normale de sange si o radiografie speciala